1986 Audi 80 1.8S

Toen in 2011 mij Coupé ernstige schade op liep moest ik dagelijks vervoer hebben.

Mijn 1986 er Audi 80 werd snel klaargemaakt met APK en ik kon weer op pad. Ik had deze Audi eigenlijk gekocht omdat iedereen geld ging verdienen door belastingvrij te rijden in oude auto's als dagelijks vervoer. Een ergernis omdat daardoor deze regeling in nederland snel kapot werd gemaakt. Dit terwijl ik belasting betaalde aan auto's die zelden op straat kwamen en nog geen oldtimerstatus hadden en daarna ook nooit meer zouden krijgen.

 

Dus? Ik kan ook in een 1986 er audi gaan rijden en dat heb ik met deze ook gedaan, nu 6 jaar later is het nog steeds een trouwe metgezel. Inmiddels al bijna 300.000 km op de teller en ik heb geen idee of dat er geen 100.000 meer kunnen zijn. Deze Audi heeft het unieke talent om op precies het juiste moment 'aan te kondigen' dat er iets mis is. Zo ben ik voor veel verrassingen behoed en vraag me niet hoe het kan en hoe het werkt. Maar ik ben altijd nog op plaats van bestemming gekomen.

 

Sterk werkpaard!

 

De RB-72-XJ is een van de eerste 80's van het type89 die in nederland rondreed. Zijn broertjes RB-70 en 46-XJ stonden in de Autokampioen en Autovisie uit 1986. Dat maakt hem voor mij best bijzonder. Aandacht krijgt hij eigenlijk nooit. Wel goed onderhoud! We houden het vol tot het Einde

Maak jouw eigen website met JouwWeb