1984 Audi 80 1.6SC

Eind 2016 keek ik weer eens iets te lang op Marktplaats en ik zag een leuke Audi 80. Blijkbaar waren niet veel mensen geinterresseerd in dit oudje. Maar ik zag er iets in wat velen denk ik niet zagen.

 

Ik ben na restauratie van mijn 1985 er facelift type81 het uiterlijk van de Pre facelift tot 1984 steeds meer gaan waarderen. De smallere bumpers, de hoek van de koplampen, en fijner gelijnde kontje maken het een beter kloppend geheel.

 

Deze 80 had veel mee! Vergeleken bij de restauratie van mijn andere zat hier amper tot geen roest op of aan.

Slechts twee plekjes bij de bodem zijn gelast en na een zéér grondige clean up en wat delen aan spuitwerk staat deze 80 er weer super bij. Ik wilde meer smoel geven aan de auto en hem daarmee onttrekken aan het gewone!

 

Hij werd verlaagd (60-40mm). Kreeg bijpassende stoelen (zaten Golf stoelen in). hoop onderdelen vervangen. Een setje BBS RA in 15 inch met gouden hart. Een Kamei voorspoiler en losse set mistlampen. En ineens staat daar een hele andere audi. Een geslaagde meta morfose... Het doel was om hem klaar te maken voor een liefhebber en hopelijk zal een liefhebber 'm snel vinden. Hoe graag ik 'm egenlijk ook wil behouden, dat was niet het doel!